Veliki Magistralni Prior

Uvaženi Vitezovi, Poštovane Dame, Štitonoše, Novisi, Molioci i Prijatelji Reda,

Čast Mi je i radost da Vam se obratim, kao prvi Veliki Magistralni Prior Velikog Magistralnog Priorata Srbije Vitezova Hrama Jerusalimskog.

Neka Nam budućnost donese Mir i Ljubav, koji su danas potrebni svima nama, i dozvolite da Vam predam svoju ljubav i poželim ličnu sreću i zdravlje.
Prvi put u svojoj Istoriji naša Država je dobila Veliki Priorat Vitezova Hrama Jerusalimskog i zahvaljujući njemu, Mi, Srpski Templari imamo čast, da zajedno, Brat sa Bratom, služimo Gospodu našem, Hrišćanskoj veri i civilizaciji i budemo zaštitnici naše Svete Crkve.
Svet se menja, iz dana u dan, i svakoga dana smo na pragu ogromnih i nepovratnih promena. U tim uslovima, Mi, naslednici Drevnih Vitezova Templara, stojimo rame uz rame čuvajući viševekovnu tradiciju Templara, Našu Veru i ono što je najsvetije, Naše porodice. Ono najsvetije što postoji, a što se negde u svim nedaćama, kroz koje je naša otadžbina prošla, izgubilo. Zahvaljujući našem Redu, sada smo spremni pomoći Braći, Crkvi, Našoj Svetoj i Večnoj Državi, stojeći ravnopravno i u Bratskoj ljubavi sa svim Pripadnicima Templarskog Reda u Svetu.
Vremena prolaze, menjaju se ideali, no ne menjaju se Božije zapovesti i Viteški Principi koje su ustanovili Sveti Bernar i Ig de Pajen, prvi Veliki Majstor našeg Reda. Skoro 900. godina živi templarski Red i pridržava se osnovnog principa: Mi današnji templari, kao i naši prethodnici, smo zaštitnici Hrišćanske vere i crkve, Mi smo Hristova Vojska.

Svaki Templar Velikog Magistralnog Priorata Srbije mora da poznaje i sprovodi sedam viteških vrlina: Vera, Nada, Dobročinstvo, Pravda, Mudrost, Odvažnost i Umerenost, a da se kloni pošasti i da bude daleko od sebičnosti, karijerizma i nepoverenja. Sprovođenjem ovih Vrlina vodiće Vas Znanju i Mudrosti, jer One potiču od Boga.
Svim Pripadnicima Velikog Magistralnog Priorata Srbije želim uspeha na ovom teškom, ali blagorodnom putu, Želim Vam zdravlje, mudrost i ljubav.

Bog Blagoslovio Vas i Vaše Porodice

Njegova Ekselencija
Veliki Magistralni Prior Srbije
Vitez Velikog Krsta Mr Dejan Jeremić

1 2 3 4 5 6 7 8