Nj.E. VPGMPS

Uvaženi Vitezovi, Poštovane Dame, Štitonoše, Novisi, Molioci i Prijatelji Reda,

čast Mi je i radost da Vam se obratim, kao prvi Veliki Magistralni Prior Velikog Magistralnog Priorata Srbije Vitezova Hrama Jerusalimskog.

    Neka Nam budućnost donese Mir i Ljubav, koji su danas potrebni svima nama, i dozvolite da Vam predam svoju ljubav i poželim ličnu sreću i zdravlje. Prvi put u svojoj Istoriji naša Država je dobila Veliki Priorat Vitezova Hrama Jerusalimskog i zahvaljujući njemu, Mi, Srpski Templari, imamo čast da zajedno, Brat sa Bratom, služimo Gospodu našem, Hrišćanskoj veri i civilizaciji i budemo zaštitnici naše Svete Crkve.

    Svet se menja, iz dana u dan, i svakoga dana smo na pragu ogromnih i nepovratnih promena. U tim uslovima, Mi, naslednici Drevnih Vitezova Templara, stojimo rame uz rame čuvajući viševekovnu tradiciju Templara, Našu Veru i ono što je najsvetije, Naše porodice. Ono najsvetije što postoji, a što se negde u svim nedaćama, kroz koje je naša otadžbina prošla, izgubilo. Zahvaljujući našem Redu, sada smo spremni pomoći Braći, Crkvi, Našoj Svetoj i Večnoj Državi, stojeći ravnopravno i u Bratskoj ljubavi sa svim Pripadnicima Templarskog Reda u Svetu. Vremena prolaze, menjaju se ideali, no ne menjaju se Božije zapovesti i Viteški Principi koje su ustanovili Sveti Bernar i Ig de Pajen, prvi Veliki Majstor našeg Reda. Skoro 900. godina živi templarski Red i pridržava se osnovnog principa: Mi današnji templari, kao i naši prethodnici, smo zaštitnici Hrišćanske vere i crkve, Mi smo Hristova Vojska.

    Svaki Templar Velikog Magistralnog Priorata Srbije mora da poznaje i sprovodi sedam viteških vrlina: Vera, Nada, Dobročinstvo, Pravda, Mudrost, Odvažnost i Umerenost, a da se kloni pošasti i da bude daleko od sebičnosti, karijerizma i nepoverenja. Sprovođenjem ovih Vrlina vodiće Vas Znanju i Mudrosti, jer One potiču od Boga.

Svim Pripadnicima Velikog Magistralnog Priorata Srbije želim uspeha na ovom teškom, ali blagorodnom putu, Želim Vam zdravlje, mudrost i ljubav.

Bog Vas blagoslovio i Vaše porodice!

28. april 2011. godine

893. godina našeg Reda Srbija  

Njegova Ekselencija 

 Veliki Magistralni Prior

Vitez Velikog Krsta Mr Dejan Jeremić